Kirjat | DVD:t | Paidat | Muu sälä | Tietoa |
Lajit» Vaellus» Makuupussit yms» Makuupussit» Talvikäyttöön» Carinthia Defence 4»

Arvostelut

Vain tuotteen ostaneet asiakkaat voivat antaa tähtiarvostelun. Arvostelun voi antaa aikaisintaan 14 vrk tuotteen toimituksen jälkeen.
Aleksi H. kirjoitti 3.3.2021:
Yleisarvosana
Koko M oli yllättävän napakka 176cm pitkälle, joten vaihdoin tuotteen kokoon L.
Anonyymi kirjoitti 26.2.2021:
Yleisarvosana
Hyvä pussi tuohon hintaan
Riku K. kirjoitti 24.2.2021:
Yleisarvosana
Intistä tuttu pussimalli, jolla tarkenee vähän viileämmässäkin kelissä. Kolmen reissun jälkern pussista ei ole mitään pahaa sanottavaa. Kylmemmällä kelillä tästä ja saman valmistajan Tropenista erittäin lämpimän yhdistelmän
Anonyymi kirjoitti 15.12.2019:
Yleisarvosana
Lämmin makuupussi, joka sopii myös talviolosuhteisiin. Sisälakanan joutuu hankkimaan erikseen.
Anonyymi kirjoitti 17.2.2021:
Yleisarvosana
-12 yö meni erittäin mukavasti tarpin alla. Painoahan tällä on tuplat grammanviilaajien makuupusseihin verrattuna, mutta tämä on tehty myös kestämään.
Toni M. kirjoitti 23.1.2021:
Yleisarvosana
Laadukkaan oloinen pussi. Tilan ja painon säästämiseksi otin tuon M koon. Olen 183/75, ja kyllähän tuo juuri riittää. Asentoa vaihtaessa ei mielestäni tarvitse mahtua jääntymään pussissa, vaan voi kääntyä pussin kanssa. Onhan se suuaukkokin käännettävä pään mukana ?.?. Huppuosassa saisi olla enemmän avausvaraa, jos tykkää oleskella ”avarammin” ennen nukkumista. Hankin aiemmin kesällä Def 1:sen, josta jaan pitkälti samat kokemukset.
Jani O. kirjoitti 22.1.2021:
Yleisarvosana
Mukavan tilava ja lämmin. Vähän kaipaisi kaulusta, jotta viileys ei pääse makuupussiin.
Jyri L. kirjoitti 20.1.2021:
Yleisarvosana
Taattua milspec-laatua ja rahoille saa varmasti vastinetta. Paksummille pojille ehkä vähän ahdas, ainakin jos kokovalintana on tuo M - toisaalta taas M-kokoinen menee varmasti parhaiten riippumattohommissa, mutta taas laavuilla pakkasilla majaillessa jalkopäähän kaipaa tilaa päällivaatteille ja pukeutumiselle, ettei niitä tarvitse vetää jääkylmänä päällensä aamulla. Sama homma lienee jos meinaa käyttää Defence 1 sisäpussina, niin silloin tämä Defence 4 kannattanee valita pitempi malli L. Perus inttipussiin verrattaen tilaa on vähemmän ja joitakuita homma saattaa ahdistaa. Pakkautuu kuitenkin todella hyvän kokoiseksi tuohon comfortarvoon nähden, kun taas SA-int mallin pussi on pakattunakin valtava pallo. Annettu arvo -15 miehelle pitänee paikkansa joissain olosuhteissa sikiöasennossa, mutta jos yhtään viluisempi tai haluaa nimenomaan naatiskella ja makoilla myös selällään, niin todellinen comfort pyörinee jossain -10 nurkilla, johon myös mittauksessa käytetty standardi viittaa. Tietysti sisä- ja ulkopusseilla saa lisää voimaa, mutta sitten kasvaa myös grammat. Männä viikonloppuna pussi oli käytössä Repovedellä laavulla, jossa yöllä vähintään -20 ja pussissa sai ihan mukavat unet, kun päällä oli kerrasto, sukat, merinopoolo, untsikka ja pussissa oli mukana myös pari kuumavesipulloa. M-koon pussiin ei retkityyny mahdu kyytiin niin, että pussin suuaukko asettuisi oikeaan kohtaan, joten tyynyn tulisi olla joko todella kapea ja vain niskan alla, tai sitten tyyny pitäisi saada esim. makuualustaan jotenkin kiinni jolloin se ei haittaisi suuaukon sijoittamista. Kaiken kaikkiaan viiden tähden pussi, kun käyttöolosuhteet kohtaavat pussin ominaisuuksien kanssa. Parilla lisäkikalla saa lisää lämpöä, jolloin käyttöaluetta saa vielä kasvatettua, mutta yhden pussin puristeille tällä ei kymmenen pakkasasteen jälkeen rennosti enää retkeillä.
Pami K. kirjoitti 10.1.2021:
Yleisarvosana
Ei oikeastaan mitään valitettavaa. Painoa ja kokoa on, mutta tässä hintaluokassa se taitaa olla ihan normaalia. Itsellä comfort raja tällä menee ehkä -10 paikkeilla, mutta Defence ykkösen kanssa yhdistettynä pärjääkin sitten varmaan kylmemmässäkin, jos nyt semmosia pakkasia sattuisi tulemaan.
Joonas V. kirjoitti 7.1.2021:
Yleisarvosana
Taattua laatua. Toimii kuten luvataan.
浩之 芝. kirjoitti 24.12.2020:
Yleisarvosana
thank you
Teemu S. kirjoitti 21.12.2020:
Yleisarvosana
Hyvä tilava pussi.
Pasi K. kirjoitti 17.12.2020:
Yleisarvosana
Vaikuttaa speksien perusteella erinomaiselta tuotteelta. Laitan tarkempaa arvostelua (jos muistan), kun olen päässyt maasto-olosuhteissa testaamaan. Olohuoneessa hypistelemällä ei vielä pysty tarkempaa analyysiä tekemään.
Jussi K. kirjoitti 14.12.2020:
Yleisarvosana
Todella hyvä pussi. Toistaiseksi testannut vasta viiden asteen pakkasella ja erittäin lämpimältä vaikuttaa. Plussaa pussin tilavuudesta. Kerrankin pussi jossa mahtuu kunnolla kääntymäänkin sisällä. Päällä oleva vetoketju myös tosi hyvä. Pitää myös kosteuden hyvin. Vaikka pussi oli märkä ulkopuolelta niin ei tullut kuitenkaan läpi.
Andréas L. kirjoitti 12.12.2020:
Yleisarvosana
It’s very comfortable and I really appreciate it being a bit on the wider side. I hate it when my legs get tangled up in the sleeping bag, but since this is a bit sturdier in the material it is easy to move and turn inside it, without getting tangled up. Warm and wind proof.
Lauri T. kirjoitti 11.12.2020:
Yleisarvosana
Erittäin lämmin, laadukkaalta tuntuva makuupussi. Vaikka makuupussi ei ole markkinoiden kevyin ja pienikokoisin, on loistavan kompressiopussin avulla mahdollista saada makuupussi suhteellisen pieneen tilaan.
Dominique C. kirjoitti 8.12.2020:
Yleisarvosana
Parfait!
Toivo K. kirjoitti 27.9.2020:
Yleisarvosana
Painava, iso pakattuna, mutta todella lämnin ja sietää kosteita olosuhteita.
Jenni H. kirjoitti 7.9.2020:
Yleisarvosana
Yhden yön nukkumisen perusteella sanoisin että oikein kelpo ostos! Riippumatossa nukuttiin eikä paleltanut ainakaan syksyn ensimmäisillä viileillä. Vaikuttaa laadukkaalta tuotteelta.
Kasper K. kirjoitti 13.8.2020:
Yleisarvosana
Vielä testaamatta käytössä, mutta vaikuttaa hyvältä. Hinta/paino/lämpö -suhde markkinoiden parhaimmistoa.
Atte H. kirjoitti 4.8.2020:
Yleisarvosana
Hinta-laatusuhde kohillaan!
Jani-Matti L. kirjoitti 2.6.2020:
Yleisarvosana
Tuote on todella laadukkaan oloinen, kuten ennakkoon oletinkin Carinthian tuotteesta. Nollan tienoilla olevissa lämpötiloissa erittäin lämmin pussi nukkua. Keskellä kulkeva vetoketju ainakin itselle mieluinen, helposti käytettävä ratkaisu. Tilaa vie pakattuna kohtuullisen paljon. Se on ymmärrettävää, koska kyseessä kolmen vuodenajan kuitupussi. Kompressiopussi todella laadukas. Makuupussissa jalkaterille mukavasti tilaa. Ensikokemusten perusteella erittäin hyvä ostos.
Juuso T. kirjoitti 26.5.2020:
Yleisarvosana
Erinomainen pussi, menee pieneen tilaan ja on lämmin. Yhteensopiva troopenin kanssa, jolloin voi lähteä talvellakin reissuun.
Joel H. kirjoitti 21.5.2020:
Yleisarvosana
3 yötä ulkosalla pikkupakkasilla. Ensimmäinen yö vaikea, mutta kun oppi nukkumaan pussissa oikein, ei palellut yhtään. En tällä silti kylmempiin kuin -5 pakkasiin välttämättä lähtisi nautinnon vuoksi. -15 puhumattakaan. Ajaa asiansa Suomen keväässä ja syksyssä varmasti!
Riikka S. kirjoitti 21.5.2020:
Yleisarvosana
Lämmin ja hyvä, yöllä pärjäsi vaikka meni nollaan ja vähän alle.
Juha P. kirjoitti 6.5.2020:
Yleisarvosana
hinta ja laatusuhde kohdallaan
Juhani N. kirjoitti 22.4.2020:
Yleisarvosana
Hyvä kolmen vuodenajan makuupussi sillä kesälläkin saattaa ilma mennä yöllä miinukselle ja silloin defence 4 on sopiva pussi. Painoahan on vähän enemmän, kuin untuvapussissa mutta defence taas ei ole yhtä herkkä kosteudelle. Suosittelen myös sisäpussia sillä makuupussin pesua on syytä välttää viimeiseen asti.
Sofia I. kirjoitti 20.4.2020:
Yleisarvosana
Aika iso möhkäle, mutta saa pakattua tiiviimmin, kun kompressoi vaan. Intistä tuttu malli, kestää nukkua kylmemmässäkin, helteillä liian kuuma, muuten Suomen säihin oivallinen. Ei kevyin malli, mutta esim. ahkiossa tai kanootissa ei niin haittaa eikä tarvi palella.
Timo O. kirjoitti 18.4.2020:
Yleisarvosana
Lämmin ja iso pussi, ehkä vähän painava mutta se on kuitupussien ngelma. Kestävän tuntuinen ja vetoketju luistaa hyvin
Jukka T. kirjoitti 21.3.2020:
Yleisarvosana
Laadukkaan oloinen makuupussi. Todella reilun kokoinen.
Aki N. kirjoitti 2.3.2020:
Yleisarvosana
Erittäin hyvä makuupussi ja ei ole ollut kylmä tämän kanssa (tosin käytetty vain pikku pakkasissa)
Katri P. kirjoitti 5.11.2019:
Yleisarvosana
Ensimmäinen kokemus oli myönteinen. Illalla tuli vettä kaatamalla ja aamuyöstä lämpötila tippui pakkasen puolelle. Makuupussi lämmitti niin että hyvin nukutti koko yön. Pieni suuaukko auttoi mainiosti siihen ettei hartioihin käynyt kylmä lainkaan.
har...@...om kirjoitti 15.5.2017:
Yleisarvosana
Harvoja etuvetoketjullisia pusseja, joissa hinta/laatu kohdallaan.
Nimimerkki am kirjoitti 6.4.2020:
Reilun kymmenen asteen pakkasella nukuin tässä teltassa, ja paleltua meinasi. Ei kannata uskoa tuota -15 comfort lukemaa, ehkä nollakeleillä tällä voisi pärjätä. Nyt oli päällä kolme kerrastoa, ja ennenkaikkea jalat meinasi paleltua, kun niin paljon hukkatilaa jalkapäädyssä.
Nimimerkki Jokuvaa kirjoitti 7.6.2019:
Hyvin toimi -2°c taivasalla. Sain nukuttua 7h lähes yhteen putkeen, vaikka pyrytti luntakin hieman.
Nimimerkki Wanderlust kirjoitti 17.12.2018:
Tässä ei tuo comfort-lämpötila pidä ainakaan naisen kohdalla lähellekään paikkaansa. Lokakuun pikku-pikkupakkasissa tutisin säkissä huolimatta siitä, että alla oli vielä kesämakuupussi ja päällä lämpimästi vaatetta. Vähissä vaatteissa ei puhettakaan että olisi tarjennut, kokeilin sitäkin. Kyllähän tällä tuvissa nukkuu kun kamina lämmittää mutta laavussa tai teltassa, ei ilman toista pussia, näin naisena ainakaan
Olli-Pekka M. kirjoitti 8.8.2018:
Makuupussi toimii varsin hyvin. Kestävä, tilava ja mukavan tuntuinen nukkua. Itsellä ollut nyt kaksi defence 4:sta. Toinen meni huonoon kuntoon kun nuotio. Huomattavaa on että valmistuserissä tuntuisi olevan eroja - ensimmäisessä pussissa oli todella vedenpitävä, lähes hengittämätön pintamateriaali, tässä uudemmassa on enemmän hengittävä. Jälkimmäinen on parempi - ei kerää niin paljon kosteutta. Mainospuheita en tosin lähtisi uskomaan - tämä on kolmen vuoden ajan pussi eikä sovellu -20 meininkiin. Sanoisin että -10 on järkevä, tosin tämä on tilava pussi joten jos vetää lämpötakit päälle niin tietenkin sillä pärjää.
Nimimerkki Alex kirjoitti 11.2.2016:
Odotukset oli kovat ennen ostamista ja toistaiseksi pussi on lunastanut ne ongelmitta. Itse tarkenen vielä nollakelin tienoilla t-paidalla ja boksereilla. Pitkän alu- tai fleecekerraston kanssa varmasti menee se -15C. Taattuua Carinthia laatua ja siihen on syynsä miksi mm. armeijat ja viranomaiset käyttää kyseisen merkin tuotteita. Myös hinta on erittäin kilpailukykyinen.
Madvendor.fi on Aalto Group Oy:n / Varuste.netin hallinnoima verkkokauppa Madventures-tuotteille.
Asiakaspalvelu: 09 454 0707 (ma-pe klo 10-18)
Asiakaspalveluasioihin vastataan sähköpostiosoitteessa info@varuste.net

Shuriken-toiminnanohjaus