Kirjat | DVD:t | Paidat | Muu sälä | Tietoa |
Lajit » Vaellus » Rinkat, reput, kassit » Rinkat » Putkirunkoiset » Savotta LJK »

Arvostelut

Vain tuotteen ostaneet asiakkaat voivat antaa tähtiarvostelun. Arvostelun voi antaa aikaisintaan 14 vrk tuotteen toimituksen jälkeen.
Seppo M. 8.11.2019:
Yleisarvosana
Hyvä tuote.
Sami I. 13.9.2017:
Yleisarvosana
Armeijassakin käytetty malli ja luotettava kumppani vaikka kovempaankin menoon. Tämä tuote ei petä.
Jukka-Pekka G. 23.8.2017:
Yleisarvosana
Tukeva ja vahva rakenne. Pojalla käytössä (+18). On pitänyt saamastaan rinkasta. Tavaraan mahtuu hänen mielestään riittävästi.
har...@...om 15.5.2017:
Yleisarvosana
Nimimerkki Diogenes 23.1.2013:
Laatu maksaa. Hel..tin hyvä rinkka, mutta säätöihin kannattaa paneutua huolella, kuten kaikissa rinkoissa, ennen kuin alkaa kuskata maallista omaisuuttaan pitkin kairaa. Kuljetyskyky ei jää kiinni kantolaitteesta, ensin pettää kantajan jalat.
Nimimerkki Rjk/Kr/ jv sissi/ Tstlti 18.2.2012:
Eikö tuo ole sama mitä kainuun räjäjääkärikomppania käytti? On h......n hyvä vehje, viikon vehkeet/eväät kaikkine ylimääräisine sissikoulutusvarusteineen menee kyytiin että heilahtaa.
Nimimerkki Jöns 22.1.2012:
Tuohon hintaan rinkassa pitäisi olla rintaremmi ja parempi lantiovyö. Itse laitoin rinkkaan Fjällrävenin rintaremmin ja Savotta 1200-rinkan lantiovyön, jossa on paljon enemmän pehmustetta. Nyt rinkka on vieläkin parempi kantaa. Vielä kun raaskisi PALS-lenkkejä ompeluttaa niin alkaisi tämäkin rinkka hipoa täydellisyyttä, ainakin jos sotilaskäyttöä miettii!
Nimimerkki rajasissi 11.2.2011:
Pohjois-Karjalan rajalla kun oon sissinä nii voin sanoo että LJK-rinkka on kyl ehdottomasti paras rinkka koskaan. Raskaatkin kantamukset menee kohtuu kevyesti eteenpäin, ottaa paljon vähemmän hartioihin kuin nyt saadut uudet Sacci-rinkat sun muut mitä meillä on ollu testissä. Suosittelen!
Nimimerkki Tiedustelija 1/10 21.11.2010:
Inttikokemusten perusteella en käyttäisi moista rahasummaa kyseiseen rinkkaan, kun samalla hinnalla saa kaksi Deuterin rosnaa (Deuterista ei ole henk.koht. kokemuksia). Vaellusta harrastanut palveluskaveri sanoi, että kyllä kotipuolesta löytyy paremmilla kanto-ominaisuuksilla varustettu rinkka kuin intin LJK (vanhalla viilekemallilla). Saattaa myös olla ettei kaverin ole vielä tarvinnut kantaa niin painavia lasteja kuin LJK:lla yleensä intissä kannetaan. 1/06 kommenttiin haluan lisätä, että ei se rinkka pidä mitään kuivana ellei varusteita pakkaa jätesäkkiin (välttämätöntä). Päätaskusta pitää kaikki kaivaa yläkautta, mikä yleensä tarkoittaa varusteiden levittämistä maahan, jotta päästään pohjalla oleviin vaihtovaatteisiin käsiksi. Ison alataskun molemmalla puolella olevat sivuvetoketjut hajoilevat. Esimerkiksi Vekaranjärven varusvarastolla ei ole vaihtaa rinkkaa ehjään, koska liian monesta on mennyt vetoketju rikki. Alataskussa pidetään taistelumuonia, joita tarvii joskus pakata kolmen päivän tarpeisiin, jolloin vetoketjut ovat kovilla (huom! kyse on taistelumuonasta, jossa on paljon ylimääräistä). Rinkan mukana tuleva päiväreppu on erityisen kätevä pienillä kävely retkillä. Miestä voi huoletta raahata maatapitkin kiskomalla repun lenkeistä. Kangas kestää, mutta taas pettävät vetoketjut (itseltäni hajosi päivärepun isotasku normaalikäytössä). Kanto-ominaisuuksista en voi kauheasti mainita, koska en ole nähnyt vaivaa säätääkseni rinkan selän pituutta itselleni sopivaksi, jolloin lantiovyökin on väärällä korkeudella. Joissain yksilöissä olkaviilekkeillä on tapana löystyä ja selkää kyyristäessä keskiputki rungossa tuntuu selkäosan läpi suoraan selkärankaa vasten. Rinkassa on hyvät kiinnitys mahdollisuudet ulkopuolella. Kaarisaha ja kirves kulkee vaivatta mukana. Runkoon voi jättää vaikka päivärepun roikkumaan eikä se haittaa vaeltamista (välipala ja juotava käden ulottuvilla). Yläläpän kiinnityshihnojen alle mahtuu sylillinen pieneksi hakattuja polttopuita. Sissiteltan tai kaminan saa rinkalla helposti kulkemaan kunhan kestävyys riittää. Alhaalta löytyy retkikeittimelle erikseen tarkoitettu tasku (lisäksi 0,5l spriitä ja sadeviitta mahtuvat taskuun). En tiedä, että kenenkään muun valmistajan rinkassa olisi samanlaista mahdollisuutta valmistaa ruoka istumalla koko toimituksen ajan rinkan päällä. Erityisen mukava ominaisuus varsinkin pitkän siirtymisen jälkeen: vesi ja ruoka ulottuvilla sekä samalla voi lepuuttaa jalkoja.
Nimimerkki - 22.8.2010:
Itse vuoden aikana kaksi kappaletta liiallisen painon takia rikki saanut, mutta toisaalta ei sellaista painoa tarvitse kuin erikoistilanteessa kantaa. Reppuosan kiinnityskohdat pettivät molemmilla kerroilla. Erinomainen rinkka kantaa 20-30 kilon kantamusta, mutta tosissaan tarvittaessa kestää 50-60 kiloakin. Hihnojen kiristykset luistavat toisinaan, pienellä korjaamisella pitävät.
Nimimerkki Hyvä kampe 4.4.2010:
Tää on hyvä kampe, jos haluaa kestävyyttä. Tätä tuli kannettua aikoinaan LJK:ssa. Loppuharjoituksessa kaikkia muita varusteita meni kyllä rikki ja päreiksi, mut ei yhtään ljk-rinkkaa, vaikka niihin oli laitettu tavaraa enemmän kuin mahtuu.. Vinkkinä kannattaa kuitenkin pitää pitemmällä reissulla mukana esim. nahkamies tai vastaava työväline, jolla voi kiristää tarvittaessa kätevämmin repun putkien ympärillä olevia lyhyitä repunkiinnitysremmejä.
Nimimerkki Uke 19.12.2009:
Ivalossa RJK roudaa kamansa tällä ja hyvin kulkee, juostavissakin eli istuu hyvin selkään. Tarkka mutta monipuolinen säädettävä
Nimimerkki lr/rjk 9.11.2009:
Ainoa rinkka, jolla 30-50 kiloa on kannettavissa. Alle 20 kiloa tulee mukana miltei huomaamatta. Loistava!!!
Nimimerkki Toni 17.9.2009:
Immolassa myös oli tämä käytössä, ja kyllä näitäkin hajosi mutta useimmiten ukko kuitenkin lahosi kuin tämä rinkka. Se ei ole kovin kummoinen tai tekninen, mutta työkoneet harvoin ovatkaan...
Nimimerkki Heikki-poika 4.6.2009:
Kyllähän tuota tuli muutaman kerran puolen vuoden sissinä kanniskeltua. Ostaisin heti, jos budjetti sallisi.
Nimimerkki Immolan Sissi 21.9.2008:
"Paras paikka maailmassa, RJK Immolassa!" Legendaarista. On muuten paras rinkka ikinä!
Nimimerkki Immolan Sissi 23.4.2008:
Suosittelen jos haluaa elinikäisen ja luotettavan kumppanin retkillensä.
Nimimerkki Sissi 17.11.2007:
Vuosi tuota kannettiin pitkin ja poikin Pohjois-Karjalan metsiä ja hyvin kesti. Ainut miinus hihnojen lukitus ei toiminut vaikka mitä teki, muuten täysin toimiva peli. Paras rinkka mitä olen ostanut intin jälkeen.
Nimimerkki Ocha 20.10.2007:
Myös Rajavartiolaitoksen Rajajääkärikomppania Onttolassa käyttää kyseisiä rinkkoja. Tavaraa mahtuu liikaakin :) Oikein oiva rinkka ja kestää kovaa menoa.
Nimimerkki 1/06 1.7.2007:
Tätä kannettiin vuosi kainuun korvessa... Pidä siitä huolta, niin se pitää vaatteesi ja varusteesi kuivina ja turvassa. Sissin ja retkeilijän paras ystävä (ja pahin vihollinen)
Madvendor.fi on Aalto Group Oy:n / Varuste.netin hallinnoima verkkokauppa Madventures-tuotteille.
Asiakaspalvelu: 09 454 0707 (ma-pe klo 10-18)
Asiakaspalveluasioihin vastataan sähköpostiosoitteessa info@varuste.net

Shuriken-toiminnanohjaus