Kirjat | DVD:t | Paidat | Muu sälä | Tietoa |
Lajit » Vaellus » Työkalut » Kirveet »

Vipukirves Leveraxe 2 Koivuvarrella


Hinta

Määrä
kpl

Väri
Red
SteelSaatavuus
Tuote ei ole myynnissä tällä hetkellä.

Varastotilanne
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon

Arvostelut
Yleisarvosana ()

Tuotteen kuvaus

Uusi Vipukirves 2

- Innovatiivinen ja tehokas muotoilu.

- Kevyempi ja nopeampi.

- Erittäin kovaa ruostumatonsta terästä (Duplex).

- Valmistettu uusimmilla tuotantomenetelmillä.

  • Pituus 91cm
  • Paino 2,5kg
  • Terä: kovaa Duplex-terästä
  • Varsi: suomalaista koivua
  • Terän suojus: hienoa pintanahkaa
  • Tuotanto: Laserleikkaus
  • Takuu: kirveen terä 10v.
  • Alkuperämaa: Suomi


Uudistetussa Vipukirveessä on kaikki samat ominaisuudet kuin alkuperäisessäkin. Se valmistetaan aivan uudella tekniikalla erittäin kovasta ruostumattomasta teräksestä. Laserilla leikkaamalla saadaan tarkkoja muotoja, jolloin lopputulos on teknisessä mielessä samanlainen kuin alkuperäinenkin, eli kaikki osat sopivat tarkasti toisiinsa.

Turvaelementit toimivat erinomaisesti myös uudessa mallissa. Tämä on kevyempi käyttää, jolloin hennompikin ihminen pystyy sillä vaivatta pilkkomaan puunsa. Tehoa on saman verran kuin alkuperäisessäkin. Tämä johtuu siitä, että tällä kevyemmällä mallilla saadaan suurempi nopeus terään, jolloin voima lisääntyy.

Vipukirveellä voi käsitellä suuria ja vaikeita tukkeja. Vipukirves on nopea ja tehokas.


Puut halkeavat pääsääntöisesti ensimmäisellä lyönnillä. Terä ei juutu kiinni puuhun. Aikaa ei kulu myöskään puiden nosteluun pölkylle, koska kirves pitää pilkottavan pöllin paikallaan. Autonrengasta hyödyntämällä saavutetaan jopa lähes 100 lyöntiä minuutissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esim. yhden puun pilkkomiseen vaadittavat 10 iskua tapahtuvat 6 sekunnissa. Tämä vaatii kuitenkin jo harjaantumista Vipukirveen käytössä.

Vipukirves hoitaa myös isot ja vaikeat puut. Lyöt puusta tarkasti aina helpoimmat palat pois, eikä sinun ole pakko yrittää voimalla halkaista keskeltä. Näin isoimmatkaan puut eivät ole ongelma. Vipukirves sopii myös naisille ja lapsille, joille perinteinen kirves on liian hankala ja vaarallinen. Vipukirves on nopeampi kuin sähköinen hydraulihalkaisija.

Perinteisesti puun pilkkomiseen on käytetty raskasta kiilamaista halkaisukirvestä. Sillä pilkkominen vaatii voimaa ja on turvatonta. Puun pilkkomiseen on kehitetty myös erilaisia erikoistyökaluja, jotka ovat kyllä turvallisempia kuin perinteinen kirves, mutta hitaita ja epäkäytännöllisiä käyttää. Nykyään on tarjolla myös hydraulisia halkaisijoita, mutta ne tahtovat olla aika hitaita, vaativat sähköä, jatkojohtoja, vikavirtasuojakytkimiä eikä niitä voi käyttää pakkasella hydrauliikan jäätymisen vuoksi (suosituslämpötila +5, +40). Niissä ei myöskään ole samaa fiilistä kuin kineettisen energian hyödyntämisessä.

Vipukirveen toimintaperiaate on täysin erilainen kuin perinteisen kirveen.

Vipukirves on muotoiltu nerokkaasti. Terä on kiinnitetty varteen terän vierestä, ei kirveen keskeltä. Näin kirveen painopiste on saatu vietyä terän iskupisteen ulkopuolelle.

Väritys erottuu, auttaa löytämisessä ja on turvallisuustekijä.

Vipukirves on muotoiltu epäkeskoksi ja näin kirveen terän massan painopiste on iskulinjan ja varren sivussa. Kun kirveen terä osuu puuhun, alkaa liikkeen jarruuntuminen. Tällöin kirves alkaa välittömästi kallistua oikealle ja ottaa samalla kärjellään pitävän otteen puusta. Terä paksunee nopeasti ja tämä pysäyttää terän liikkeen etenemisen puun sisään ja varmistaa kallistumisen. Paksunnos estää samalla myös sen, ettei terä uppoa puun sisään ja juutu sinne, kuten usein perinteisillä kirveillä.

Vipukirves on turvallinen

Vipukirveen suunnittelussa turvallisuus on ollut yksi lähtökohdista. Vipukirveellä on lähes mahdoton lyödä puusta ohi tai läpi, koska kirves jää puun päälle. Vipukirveen varren pituus (90cm) on pidempi kuin perinteisissä kirveissä. Näin varmistetaan se, että jos jostain syystä kirves jatkaisikin matkaa alaspäin, pysähtyisi se maahan etupuolellasi eikä tule jalkaasi.

Ei juutu kiinni puuhun


Kirveen 1,9 kg painavalla terällä on edelleen merkittävästi liike-energiaa. Kirveen kallistuessa oikealle terän kärki jatkaa kierto- eli rotaatioliikkeen johdosta vasemmalle. Tämä liikesarja vääntää ja työntää pilkkeet puusta irti. Terä avaa puuta jopa 8 cm.

Vipukirvestä käytetään kuten tavallista kirvestä, mutta varren otetta löysätään terän osuessa puuhun niin, että kahva pääsee pyörähtämään käsissä. Käytännössä tähän löysäämiseen riittää, ettei kahvaa purista enää samalla tavalla kuin perinteistä kirvestä.

Koska Vipukirveen liike hidastuu vähitellen kiertoliikkeen kautta, ei käsiin kohdistu samanlaista iskua kuin perinteisellä kirveellä. Lisäksi hellä ote eliminoi lopunkin tärähdyksen.

Terä jatkaa edelleen kääntymistään sivulle, ja pääsääntöisesti pysähtyy pilkottavan pöllin päälle sivuttain, tai sen liike vaimenee joka tapauksessa niin paljon, että se on täysin lyöjänsä hallinnassa. Pilkottava pölli pysyy paikallaan seuraavaa iskua varten. Turvallisuuden kannalta oleellista on, että kirves ei jatka matkaansa kohti jalkaa. Levennys ja tartuntapiikki parantavat vielä turvallisuutta.

Terä

Vipukirveen toimintaperiaate on periaatteessa suhteellisen yksinkertainen, mutta toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla se vaatii huolellisen suunnittelun. Oleellinen asia on kirveen terän muotoilu epäkeskoisella painon jakautumalla, paksunnoksella ja pysäyttimellä. Näin vaativan terän valmistaminen ei ollut mahdollista perinteisillä menetelmillä, vaan terä oli tarpeen tehdä tarkkuusvalamalla.

Vipukirveen keskeisimmän osan, terän, on tarkkuus-teräsvaluna valmistanut Sacotec Components Oy, Riihimäki. Vipukirveen terän lopullinen teollinen muotoilu ja valumuotit suunniteltiin yhdessä Sacotecin tuotteistajien kanssa.

Terä on kauttaaltaan läpikarkaistu oikeaan kovuuteen. Yhtäkään terää ei ole hajonnut koko valmistusjakson aikana ja terälle annetaankin 10 vuoden valmistusvirhetakuu.

Terän on maalannut ja viimeistellyt Lainisalo Oy, Helsinki.

Varren vahviste

Varren muovivahviste on tarkoitettu suojaamaan vartta mahdollisten ylilyöntien varalta. Se kestää iskuja vielä lähes -50 asteen pakkasessa.

Nahkasuojus

Terän nahkasuojus on valmistettu ensiluokkaisesta, tukevasta nahasta. Se on tarkoitettu terän suojaksi kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi.

Varsi

Varren materiaaliksi on valittu suomalainen koivu. Se on perinteinen suomalaisen työkalun varren materiaali. Puu on talvella lämmin ja lisäksi puuvarrella on iskun tärähdystä vaimentava vaikutus.

Varret valmistaa suomalainen puusorvaamo, joka on erikoistunut työkalujen varsien valmistukseen. Puu kuivataan huolella ja maalataan mustan ja keltaisen väriyhdistelmällä. Näin kirveen värimaailma noudattaa perinteisiä liikennemerkkien varoitusvärejä, mikä on turvallisuustekijä. Lisäksi varsi vahataan, mikä parantaa sen kestävyyttä ja edesauttaa pyörähtämistä kädessä.

Perinteisellä kirveellä lyödään käytännössä aina puun keskelle. Puun reunaan lyöminen olisi vaarallista, koska puusta lyö helposti ohi tai terä saattaa kimmota. Valitettavasti suoraan keskeltä puun halkaiseminen on kaikkein vaikeinta.

Vipukirveen suurin etu on se, että isoistakin puista voidaan lyödä sopivan kokoiset klapit irti reunasta alkaen. Tehokkaasti ja turvallisesti.

VIPUKIRVES™ turvaohjeita

* Pidä VIPUKIRVESTÄ aina kahdella kädellä kiinni, kun pilkot puita.

* VIPUKIRVES on tarkoitettu ainoastaan puiden pilkkomiseen. Älä tee VIPUKIRVEELLÄ mitään muuta.

* Älä lyö VIPUKIRVEEN terän hamarapuolta millään esineellä.

* Johtuen VIPUKIRVEEN muodon aiheuttamasta liikeradasta voi irtoava klapi eli pilke saada hyvin suuren lähtönopeuden. Pilke irtoaa terästä vasemmalle lyöjän suunnalta katsottuna.

* VIPUKIRVEEN terä jää yleensä aina pilkottavan puun päälle, johon liike-energia loppuu. On lähes mahdotonta että voisit vammauttaa itseäsi puita pilkkoessasi, kun pidät varresta kiinni kaksin käsin.

* Saat lisämukavuutta työskentelyyn VIPUKIRVEELLÄ, kun valitset työkäsineiksi sisältä pehmeät käsineet. Työturvallisuutta lisää asianmukaisten suojalasien käyttö.

* Älä koskaan käytä VIPUKIRVESTÄ alkoholin vaikutuksen alaisena tai kun tarkkavaisuutesi on herpaantunut väsymyksen tai lääkkeiden johdosta.

* Älä anna VIPUKIRVESTÄ tottumattomien lasten käsiin!

* TÄRKEÄÄ! Varmista aina, että ihmisiä, eläimiä tai muuta rikkoutuvaa ei ole niin lähellä, että joku voisi vammautua tai jokin särkyä VIPUKIRVEEN iskusta, tai lentävästä klapista.

Käyttöohjeita

* VIPUKIRVES on erikoiskirves, joka on suunniteltu ja muotoiltu erityisesti ja ainoastaan puiden pilkkomiseen. Älä käytä VIPUKIRVESTÄ veistokirveenä tai sen hamarapuolta iskuvälineenä.

* VIPUKIRVEEN terä on painojakaumaltaan maksimaalisen toispuoleinen, joka tiettyjen fysiikan lakien johdosta tekee vipuavan liikkeen osuessaan puuhun ja näin aikaan saa moninkertaisen halkaisuvoiman verrattuna perinteisiin kirveisiin.

* Käyttö on hyvin yksinkertaista: VIPUKIRVEELLÄ lyödään kuten muillakin kirveillä, mutta terän osuessa puuhun löysätään otetta VIPUKIRVEEN varresta, jolloin se pääsee esteettömästi tekemään vipuavan liikkeen. On tärkeää, että annat VIPUKIRVEEN varren pyörähtää käsissäsi!

* VIPUKIRVEELLÄ voit lyödä puuta aivan reunaankin, koska ei ole pelkoa siitä, että terä sinkoaisi jalkaasi. Tämä antaa aivan uusia ulottuvuuksia puun pilkontaan. Nyt voit lyödä puuta melkein miten tahansa, koska jokainen lyönti on loppuun saakka hallittu

* Lyö aina pilkottavan puun tai puun osan vasempaan reunaan noin 4 -8 sm reunasta.

* VIPUKIRVEELLÄ on lyötävä halkaistavan puun päähän, ei lappeelle eikä sivuun, jotta halkaisumekanismi toimisi oikein.

* VIPUKIRVEEN terä uppoaa puuhun vain noin 0,5-3 senttimetriä, jonka jälkeen se vipuaa klapin irti. Terä levittää puuta 6-8 senttiä, siis enemmän kuin mikään muu kirves. VIPUKIRVEELLÄ voit pilkkoa puita vaikka kovalla maaperällä, kuten kalliolla, asfaltilla tai maassa, koska terä ei mene puun lävitse. Vältä silti ohilyöntiä.

* Paras halkaisualusta VIPUKIRVEELLE on kuitenkin noin puolen metrin korkuinen hakkuupölkky. Voit tehostaa tulosta kiinnittämällä hakkuupölkyn päälle käytetyn auton ulkorenkaan. Rengas täytetään halottavilla puilla väljästi ja sen jälkeen voit aloittaa VIPUKIRVEELLÄ puiden sarjapilkkomisen. Puut pysyvät samassa nipussa koko pilkkomisen ajan. Valmiit pilkkeet voit nostaa kerralla syliisi ja panna ne pinoon kuivumaan.

* Pilkottava puu saa olla halkaisijaltaan kuinka suuri tahansa, koska VIPUKIRVEELLÄ pilkkominen voidaan aloittaa turvallisesti puun ulkoreunasta.

* Sytykkeiden irrotus VIPUKIRVEELLÄ onnistuu parhaiten valmiista pilkkeestä lyömällä terä varovasti klapin reunaan ja sitten napauttamalla puuta halkaisualustaan.

* Suojaa VIPUKIRVEEN terä käytön jälkeen. Säilytä VIPU-KIRVEESI katon alla, äläkä jätä sitä sateeseen.

* Maali kuluu pois terän niistä osista mitkä joutuvat kosketuksiin puun kanssa. Tämä on normaalia. Voitele terä aika ajoin öljyllä ruostumisen ehkäisemiseksi.

* Johtuen terän erikoiskiinnityksestä varteen VIPUKIRVEEN terä ei irtoa varresta, vaikka varsi kuivuisikin.

* Älä turvota VIPUKIRVESTÄ vesiastiassa.

* VIPUKIRVES voidaan teroittaa esimerkiksi hiomakivellä tai -laikalla.Viimeistely käy kevyesti hiomakivellä.

VIPUKIRVES™ takuu
Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 920 x 200 x 200 mm.

Paino
2.5 kg (myyntipakkauksen kanssa 2.60 kg)

Takuu
120 kk

Kommentit
Anja T. kirjoitti 21.10.2017:
Vähäiset kokemukset. Harjoittelussa on toiminut luvatusti, mutta varsinaiseti odottelee vielä, koska vanhoja klapeja on riittävästi varastossa.
Lisää kommentti

Tuotemerkki

Madvendor.fi on Aalto Group Oy:n / Varuste.netin hallinnoima verkkokauppa Madventures-tuotteille.
Asiakaspalvelu: 09 454 0707 (ma-pe klo 10-18)
Asiakaspalveluasioihin vastataan sähköpostiosoitteessa info@varuste.net

Shuriken-toiminnanohjaus