Kirjat | DVD:t | Paidat | Muu sälä | Tietoa |

Aurinkokennolaturi retkelle


Ulkoilu by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 10.06.2021

D-vitamiinia kännyköille sun muille vempaimille

Aurinko tekee melkein kaikille jossain määrin hyvää. Siitä saa virtaa niin ihmiset, kuin laitteetkin. Onhan noita aurinkokennoja ollut jo iät ja ajat kaikenmaailman aurinkovoimaloista puhumattakaan.

Juttu on siinä, että nykyään on saatavilla jokaisen retkeilijän saavutettavissa olevia, oikeasti tehokkaita ja hyviä, asiallisen hintaisia aurinkokennoja.
Erityisen erinomaisia niistä tekee se, että niitä osaa käyttää hyvin pitkälti ilman erillisiä käyttöohjeita. Plug and play, niin sanotusti.

Miksi hankkia aurinkokennolaturi reissukäyttöön?

Kun pidemmillä reissuilla on ilman sähköä saadaan tuotettua jotain reserviä, jolla saada tarvittaessa kännykän akku täyteen (jos nyt tulee joku hätä) maastogepsit ja koiran gepsipaikantimet voidaan ladata jne. Paljon veneilevänä myös tabletilta löytyvää varanavigaattorina toimivaa plotterisovellusta voi käyttää (aurinkoisella säällä) siten, että paneelin lyö katolle, ja käyttää auringosta saatavaa virtaa laitteen pläräämiseen.

Katolle asettelusta puheenollen: aurinkoisella säällä näitä varsin keveitä laitteita voi myös viritellä rinkan päälle keräämään auringonsäteitä kävelyn ajaksi tai talvella keväthangilla hiihtovaelluksella ahkion päälle. 

Mukaan tosiaan kannattaa varata riittävä määrä varavirtapankkeja, joita voi latailla aurinkoenergialla. Kun aurinko paistaa ladataan akut täyteen, jotta niitä voidaan käyttää virranlähteenä silloinkin, kun aurinko ei paista. 

Keskeistä aurinkokennolaturin käytössä on suunnata kennot mahdollisimman tehokkaasti kohti valoa. Aurinkoenergian talteenotto käy parhaiten suorassa auringonvalossa, mutta kyllä nämä nykyajan kapistukset toimivat myös hieman epäsuoremmassakin valossa esim puolipilvisellä tai ollessaan hieman vinossa: lataus on tällöin vain huomattavasti hitaampaa kuin suorassa valossa paistuva kenno.

Ennen retkeä kannattaa ilman muuta ladata käytettävissä olevat virtapankit täyteen ja reissun päällä sitten toppailla purkkeja täyteen sitä mukaa.Sinua saattaa kiinnostaa myös

Repun valinta — mitä kannattaa ottaa huomioon reppua ostaessa?

Reput ovat arjessa ja ulkoillessa usein korvaamaton varuste. Esimerkiksi päiväretkelle mukaan otetut eväät sekä mahdolliset vaihtovaatteet ja muut tavarat on pakko pakata jonnekin, eikä vaikkapa muovipussin kantaminen luontopoluilla ole kovinkaan houkutteleva idea. Arjessa sama r...

Kartta-aineisto ilmaiseksi mukaan muistikorttipaikkaisiin Garmin-laitteisiin

Tarjoamme muistikorttipaikkaisiin Garmin GPS-laitteisiin kaupan päälle microSD-kortin, joka sisältää Maanmittauslaitoksen kartta-aineiston pohjalta laaditun maastotietokannan (Tekijä on Teemu Peltonen. Lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 4.0 Muokkaamaton...

Ideoita tarpin käyttöön

Tarppi eli kevytpeite tai kansankielellä "pressu" on uskomattoman monipuolinen varuste niin päivä- kuin yön yli retkillekin. Tarppi on minimalistisen yksinkertainen laitos, mutta nerokkaiden ja loppuun asti mietittyjen yksityiskohtiensa ansiosta ihan ylivoimaisen monipuolinen ...
Madvendor.fi on Aalto Group Oy:n / Varuste.netin hallinnoima verkkokauppa Madventures-tuotteille.
Asiakaspalvelu: 09 454 0707 (ma-pe klo 10-18)
Asiakaspalveluasioihin vastataan sähköpostiosoitteessa info@varuste.net

Shuriken-toiminnanohjaus